Pedikura

  • PEDIKURA

Želite imeti urejena stopala, lepe nohte? Prepustite nam vaša stopala ter nohte izkušenim rokam kozmetičarke. V kolikor so prisotne še dodatne težave s trdo kožo ali otiščanci pa je to le še dodaten razlog za vaš obisk.

pedikura1lcn30286_dfnc_get_image.asp

  • ZAHTEVNA PEDIKURA

Z redno in pravilno nego nog sami dejavno vplivamo na naše zdravje in počutje. Bolečine zaradi vraščenih nohtov, kurjih očes in otiščancev so popolnoma nepotrebne nadloge. Isto velja tudi za zadebljene ali glivične nohte, trdo ali razpokano kožo na podplatih. Stopala so zrcalo našega zdravja !

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

Trda koža na nogah je skupek odmrlih in poroženelih celic, ki se nahajajo na povrhnjici. Na stopalih je ta plast toliko močnejša, saj gre za najbolj utrjen predel kože, ki je stalno izpostavljen različnim pritiskom telesa. Odmrle celice se najpogosteje nalagajo na peti, pri starejših tudi na palcih na nogah in pod blazinicami ostalih prstov. Zaradi prevelikega nalaganja roževine se radi pojavijo otiščanci.

Vraščanje nohtov je pogosta nevšečnost. Zlasti ranljivi so nohti palcev na nogah. Vraščene nohte povzročajo nepravilno striženje nohtov, pretesna obuvala in uživanje nekaterih zdravil (retinoidov). Stranski del nohta se zaviha navzdol, v stransko kožno gubo. Pri tem povzroča bolečino, pogosto pride do okužbe z mikroorganizmi, temu pa sledita vnetje in otekanje. Takšno stanje običajno zdravimo kirurško. Priporočamo ukrepe, s katerimi preprečimo nastajanje takšnega stanja – primerna obuvala, striženje nohtov naravnost, opiranje stranskih delov nohtov z vatiranimi svaljki.

  • SPA PEDIKURA

Začnite svoje potovanje z ekskluzivno nego stopal, ki bo blagodejno vplivala na vaše počutje, telo in dušo. Spa pedikura vam ponuja klasično pedikuro, masko piling ter masažo stopal.

spa pedikurahotel-galleria-wellness-reflexology-modalEinfaches CMYK

Nudimo tudi:

  • GELIRANE NOHTE NA NOGAH
  • UV LAKIRAJE NOHTOV
  • LAKIRANJE