Kavitacija je najbolj znana metoda nekirurškega oblikovanja telesa in odpravljanja maščob, pravimo ji tudi nekirurška liposukcija. Vsekakor zelo učinkovita in neinvazivna metoda.

Kavitacija je vsekakor za tiste, ki ste odločni, da želite preoblikovati telo in se držijo navodil, ki jih strokovnjak na tem področju preda stranki.

Postopek traja od pol ure do ene ure in k delu se lahko vrnete še isti dan. Po navadi se oblikuje en predel telesa dokler ne pridemo do želenih rezultatov.

Kavitacija pošilja ultrazvočno valovanje v podkožo, ki potem stopi maščobo in se ta čez urin in blato odvaja iz telesa. Zato je potrebno ob tem tretmanu uživati veliko vode in se izogibati mastnim jedem, da jetra ne obremenimo še bolj. Tretma se izvaja na 5 dni in če se odločite za kavitacijo vam toplo svetujem, da vzamete paket pri izbranem salonu, saj največkrat poleg kavitacije dobite še dodatne tretmane z radiofrekvenco ali presoterpijo, ki pomagaju telesu pri odvajanju maščob in toksinov iz telesa.

Naj še povem, da se pri kavitaciji zaradi glajenja med tretmanom in ultrazvočnim valovanjem izboljša tudi tonus kože in zmanjša celulit ter zmanjša vidnost strij. Seveda pa se je treba nasvetov za kavitacijo držati, če želimo dobre rezultate.

Kontraindikacije:
• akutne bolezni,
• bolezni jeter,
• problemi s strjevanje krvi,
• nosečnost,
• srčni vzpodbujevalniki.

Priporočamo šest 40-minutnih terapij z enotedenskim premorom. Priporočljivo je, da ustvarjene proste maščobne kisline čimprej še isti dan odstranite s telesno aktivnostjo, ali neposredno po terapiji napraviti limfne drenaže.

Samo ena terapija in že viden rezultat