Klasična masaža celotnega telesa se začne s podrobno konzultacijo s stranko, ker je marsikomu ta masaža prepovadana zaradi zdravstvenih težav. Masažnemu terapevtu morate zaupati, kakšne bolezni ali poškodbe imate, kdaj se je to zgodilo in kakšne so posledice. Ta pogovor je še kako pomemben za maserja, da razume, kje se je potrebno osredotočiti in s tem doseže maksimalni masažni učinek s ciljem izboljšanja trenutnega stanja.

Klasična masaža celotnega telesa ima veliko prednosti. Ni potrebno, da se odločite za masažo zaradi bolečine, lahko se pridete na masažo odpočiti od napornega dneva in si nabrati pozitivne energije. Klasična masaža je prijeten in koristen postopek, ki se lahko opravi v vsakem trenutku. Redna klasična masaža celotnega telesa je eden od najboljših načinov preprečevanja bolezni, ki so posledica stresa ali poškodb.

Bulimijo in druge motnje prebave je mogoče pozdraviti s pomočjo masaže, ki pomirja, spodbuja in krepi samozavest. Klasična masaža masaža celega telesa pomaga pri depresiji, anksioznosti, hipertenziji in motnjami spanja. V starosti masaža pomaga premagovati občutek osamljenosti in samote, lahko tudi preprečuje demenco.

Klasična masaža je predvsem koristna za mišični in okostni sistem. Pomirja in sprošča napetost v mišicah ter s tem krepi ohlapne ali utrujene mišice. Rezultat je odvisen izključno od tega, kakšni masažni gibi se uporabljajo – sproščujoči ali stimulativni. V mišico se vrača uravnotežen tonus, spodbujata se krvni in limfni pretok.

Preizkave kažejo, da klasična masaža zmanjša srčni utrip, znižuje krvni tlak, izboljšuje limfni in krvni pretok, sprošča mišice, povečuje prožnost in spodbuja izločanje endorfinov , ki prispevajo k hitremu okrevanju. Čeprav klasična masaža ne povečuje mišično moč, ona lahko spodbudi šibke, neaktivne mišice in s tem delno nadomesti pomanjkanje gibanja in neaktivnosti, ki nastanejo kot posledica bolezni ali poškodbe. S tem klasična masaža zagotovi bolj popolno okrevanje po bolezni ali poškodbi.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *