Nizke temperature negativno vplivajo na kožo naših rok. Poleg mraza koža dodatno izgublja vlago zaradi ogrevanja prostorov, kar povzroča suh zrak. Če imate težave z razpokano in pordelo kožo v zimskih mesecih, potem si vsaj enkrat tedensko privoščite parafinsko kopel, ki bo stimulirala prekrvavitev kože in jo naredila mehko ter prožno.

KAKO PREPREČIM IZSUŠEVANJE KOŽE?

Krivca suhih rok nista le mraz in suh zrak v ogrevanih prostorih, temveč tudi naše vsakodnevne navade, ki jim moramo zavestno spremeniti, samo tako lahko ohranjamo svojo kožo mehko.
Umivanje rok z vročo vodo, je pri suhi in problematični koži odsvetovano, saj klor pri visoki temperaturi vode uničuje antioksidant vitamin E v naši koži, vroča voda pa odnaša zaščitno plast lipidov z povrhnjice.

Večkrat dnevno nanesemo kremo, ki vrača koži zaščitni sloj, ki preprečuje njeno sušenje. Mastnim dlanem se izognemo, tako da nanesemo kremo le na hrbtišče rok.
Uporaba parafinske kopeli, ki poveča prekrvavitev tkiva v naši koži, ji povrne zaščitno plast in nudi globinsko vlaženje. Zelo je priporočljiva tudi pri težavah s sklepi.
Proč z agresivnimi mili, ki “oropajo” kožo vse zaščite pred izgubo vlage. Raje uporabljamo naravna mila s pH 5,5, kar je tudi pH kože, tako pomagamo ohranjati koži, našemu največjemu organu, ravnovesje.

ZAKAJ JE PARAFINSKA KOPEL ODLIČNA V BOJU PROTI SUHI KOŽI?

Parafin je voskasta snov, ki je pri sobni temperaturi v trdnem agregatnem stanju, za uporabo pa jo segrejemo na 50 °C, kjer je tekoča. Umite roke počasi potopimo v kopel s segretim parafinom, to ponovimo trikrat, nato damo roke v vrečko in rokavice iz mikrostrukture ter po 20 minutah nežno odluščimo parafin. Z dodatkom različnih eteričnih olj deluje parafin aromo terapevtsko in dodatno pripomore k sprostitvi naših misli.Uporabljamo ga kot dodatno terapevtsko in negovalno sredstvo pri:

  • težavah s sklepi
  • lomljivih nohtih
  • problematični in suhi koži, saj nudi globinsko nego in ji vrne sijaj
  • slabi prekrvavitvi v rokah, kjer izboljša prekrvavitev tkiva
  • artritisu in drugih obolenjih sklepov-artritisu in artrozi

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *